VRtuosity

VRtuosity

Dé app voor het leren bespelen
van een muziekinstrument

Case informatie

VRtuosity

Bezuinigingen cultuuronderwijs
Afgelopen jaren is er ontzettend veel bezuinigd op cultuuronderwijs. Dit heeft in het muziekonderwijs geresulteerd in het ontslag van veel muziekdocenten en de sanering van veel muziekscholen. Op basisscholen zijn zelfs zelden meer muziekleerkrachten aan het werk. Daarnaast is vaak particuliere muziekles voor ouders te duur. Dit is zeer spijtig aangezien juist kinderen en jongeren veel baat hebben bij het leren bespelen van een muziekinstrument.

Invloed muziek op hersenen
Het bespelen van een instrument activeert vrijwel elk gebied in de hersenen in één keer. Daardoor kunnen musici de kracht van hun hersenen toepassen op andere activiteiten. De verschillende activiteiten die musici trainen, helpen hen om problemen effectiever en creatiever op te lossen. Zowel problemen in een academische setting als problemen in een sociale context.

Jeugd activeren

Om de jeugd te stimuleren een muziekinstrument te leren bespelen, werkt de app met Augmented- & Virtual Reality in combinatie met de smartphone. Deze moderne techniek helpt de jongere stap voor stap, op een speelse manier, het door hem of haar gekozen instrument te bespelen.

Om de app te gebruiken heb je een VR-bril nodig. Je kunt drie nummers op de app gratis gebruiken. Wanneer de gebruiker meer nummers wil leren bespelen kan er een abonnement afgesloten worden. Bij het afsluiten van een abonnement krijgt de abonnee een ‘starterspakket’ thuisgestuurd, met daarin o.a. een bedrukte Google Cardboard (een milieu vriendelijke VR-bril). Daarnaast kan met een abonnement een persoonlijk profiel aangemaakt worden, waarin de student zijn of haar lesvorderingen kan delen met vrienden en/of klasgenoten.

Next project

Drop me a line.

hachu.nl ©2018. All Rights Reserved.
Made with ♥ by Richard Verbeek.